Börja tävla med snöskoter

Den som vill börja tävla med sin snöskoter kommer att behöva en licens. Det innebär att du som förare behöver en förarlicens utfärdad av Svemo för att kunna delta i snöskotertävlingar. Att köpa en licens är inte komplicerat utan allt du behöver göra är att bli medlem i en klubb som är ansluten till Svemo samt skapa en egen profil i Svemo TA. När du betalat din licens är den giltig och du kan börja tävla.

Det existerar flera olika grenar att tävla i med en snöskoter som består av backe, dragracing, enduro, rundbana, skotercross och watercross. Tävlingarna delas vanligtvis in i ett antal heat med eventuella kvalificeringsheat och slutligen ett finalheat. När du tävlar i tävlingar inom Svemo följs nationella tävlingsregler men även specifika regler för de olika tävlingsgrenarna kan förekomma.

När du har fått din licens och den är betalad kan du anmäla dig till de tävlingar som du vill delta i. Anmälan gör du i Svemo TA och när du anmält dig till en tävling kommer du att få en anmälningsavgift i din varukorg. Din plats blir garanterad i tävlingen när anmälningsavgiften är betalad. Var observant på att varje tävling kan ha tilläggsregler och är en information som du kommer att behöva läsa igenom innan du deltar i tävlingen.

Rekommenderade artiklar