Minska stressen med skotrar och vedhuggning

Att uppleva stress är inte bara en obehaglig känsla, utan också en faktor som bidrar till en stor mängd hälsoproblem. Den bästa platsen för att minska stressen är att bo på landsbygden eftersom den erbjuder avkoppling, tystnad, utrymme och massor av möjligheter för att komma ut i naturen. Forskningen visar att landsbygden har en rad hälsofördelar och kan minska mängden kortisol i blodet som är ett stresshormon. Vidare kommer du att förbättra din hjärthälsa och sömnkvalitet samt minska risken för diabetes.

Bränna kalorier med en snöskoter

Alla hälsofördelar med att bo på landsbygden beror delvis på att du får goda möjligheter till fysisk aktivitet och träning – även under vintermånaderna. Om du bor inne i stan kan det vara en utmaning med kylan och snön. På landsbygden är det tvärtom en möjlighet som låter dig komma ut och vara aktiv med en snöskoter. Även om du sitter ner när du åker snöskoter ger den fantastisk bra träning för din styrka och flexibilitet, framförallt i bålen. Du kommer att bränna hundratals kalorier i timmen och stimulera din mentala hälsa positivt.

Bygg armar och axlar med att hugga ved

På landsbygden slipper du höga elräkningar och kan hugga din egen ved för uppvärmning. Dock är det bästa av allt med att hugga ved att det hjälper dig att slappna av och sätter hela din kropp i rörelse. Du får träna dina armar och axlar utan att det känns som monoton träning på ett gym. Till din hjälp gäller det att utrusta dig med rätt produkter för vedhantering från Kellfri – Nordens bästa helhetsleverantör av prisvärda lantbruksprodukter till både mindre gårdar och större bruk.

Hos Kellfri hittar du bland annat:

  • Kranar.
  • Sågverk.
  • Vedklyv.
  • Stockbord.
  • Vedkombi.

De är väl medvetna om att skogsarbete kan vara krävande och erbjuder därför pålitliga och funktionella produkter. Varför inte köpa en eldriven vedklyv för de dagar du inte kan hugga ved?

Rekommenderade artiklar